В историята на човечеството конят е сред животните, които са изиграли една от най-важните роли при изграждането на редица древни общества.

Това включва редица племена от Азия, като в това число спокойно може да включим и прабългарите, които не правят изключение от тази зависимост.

Използвани както в ежедневния труд и помагайки при изхранването на населението, конете са свързвани и със своя огромен принос при изграждането на силна войска.

Векове по-късно обаче те вече са свързвани в далеч по-голяма степен със сферата на развлечение, отколкото със своята употреба в бита и военната кавалерия на нациите по света.

Англия е сред страните, които се възползват от конете във всякакви спортни мероприятия, превърнали се вече и в обект на залагания. Подобни възможности дават всички реномирани световни букмейкърски къщи, а повече разяснения и конкретни оферти може да намерите в Bet365 в сайта Nostra Bet.

Спортовете с коне са многобройни, започващи от поло, прескачане на препятствия и конни надбягвания.

По отношение на възможностите за залагане обаче като че ли именно последните привличат най-сериозно вълнение сред потребителите. Непредвидимостта и адреналинът надделяват.

Навярно обаче редица от вас се чудят защо именно във Великобритания и страните от Британската общност са най-разпространени конните гонки? В следващите редове ще предложим едно бързо обяснение.

Произходът на спорта в Кралството идва от далечния 12-ти век и съвпада с добре познатите ни Кръстоносни походи.

Англичаните започнали да развъждат взетите като плячка арабски коне с английски такива, за да може да бъде произведен по този начин и чистокръвната порода коне, която се използва до ден днешен при конните състезания.

Постепенно кралете на Острова осъзнали, че има възможност и за организацията на развлекателни състезания с животните, която традиция започва да се заражда около 17-ти век, а още столетие по-късно е бил създаден и контролен орган, който да отговаря за провеждането и организацията на тези събития.

Любопитното е, че именно в този период са били регистрирани и първите залози на надбягвания. В десетилетията след това са били измислени и правилата, както и изградени състезателни писти, за да може спортът да се развие до висините, които виждаме днес.

Вероятно ще си зададете въпроса защо не сме чували особено често за конни надбягвания и в нашата родина?

Истината е, че този спорт реално е доста непознат за българските ширини, съответно не е и особено развит. Причините са чисто материални и инфраструктурни. Поддръжката на един състезателен кон не е никак евтино удоволствие, а в България и доста трудно може да си върнем направените инвестиции.

Липсват и писти, които да са пригодени за провеждането на подобни надбягвания.

Това обаче не означава, че не можете и вие да усетите емоцията от препускането на чистокръвните коне. Благодарение на големите компании за залози вече достъпът до подобни събития е по-лесен и бърз от всякога преди.

Не само обаче, че имате възможност да наблюдавате надбягванията. От години насам залозите на конни надбягвания са сред най-популярните начини за бързи печалби, а при липсата на особена предварителна логика, то елементът на предчувствие е допълнително завишен.

Най-популярни са залозите за краен победител в дадено състезание, но любопитните предложения далеч не свършват там. Запознайте се с тях сами и влезте в приключението наречено „конни спортове“.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви