Н. Пр.  Бръндуша Йоана Предеску, извънреден и пълномощен посланик на Румъния в Република България, избра Областна администрация Бургас, извън рамките на столицата, за първото си посещение като посланик в страна ни.

Предеску беше придружена от Аурелия Домницияму, министър-съветник по европейските проекти в посолството, и Почетния консул на Румъния в Бургас – Евгения Попеску.

„За мен е удоволствие, че сте избрали да посетите бургаска област като начало на дипломатическата си дейност. Това е един от най-привлекателните региони в България, с хилядолетна история и богато културно-историческо наследство, красива природа и отлични условия за туризъм. Убедена съм, че бургаска област ще бъде една от любимите ви области в България“ – приветства делегацията областният управител проф. Нейкова.

Тъй като до сега не е имало инициатива за побратимяване на румънска и българска област, областният управител Мария Нейкова и Н.Пр. Бръндуша Предеску се обединиха около идеята, че ще направят всичко възможно в рамките на мандатите си това да се случи и да реализират някои успешни проекти в сферата на икономиката, културата, образованието, което ще постави рамката на устойчиво сътрудничество и в бъдеще.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви