„БСП за България“ откри предизборната си кампания в Бургас на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина. На събитието присъстваха кандидатите за народни представители от 2- ри многомандатен избирателен район.

В листата са включени доказани специалисти в сферите на икономиката, образованието, финансите, бизнеса, юристи и експерти от различни области на обществения живот.

Преди два месеца на същото това място закрихме кампанията си. За съжаление наложи се проведат още едни избори. Нашата листа остава почти същата. Много силен отбор сме, с доказани имена. БСП е партия с над 130-годишна история. Нашият нов девиз олицетворява именно това – Сигурност в промяната. Сигурност за промяната. Епохата Борисов приключи и вече е зад нас. 12-годишното му управление приключи. От тук нататък от нас зависи какво ще е управлението. Призовавам всички наши членове, симпатизанти, приятели и познати да на 11 юли да гласуват. Съдбата на нашата страна е в ръцете ни. От нас зависи дали ще живеем по-добре, по-богато и по-спокойно“, каза водачът на бургаската листа Петър Кънев.

Вторият в листата Юлия Йоргова-Форд сподели от своя страна, че се гордее се с това, че се е родила, израснала и работила в Бургас.

Принадлежа на поколението, което изнесе и продължава да носи на гърба си трудностите на прехода. Това е поколение, чийто житейски и професионален опит е белязано с много препятствия. Случващото се през последните години погубва нашата родина. Рушат се базови ценности, върху които се крепят държавността и гордостта на българския народ. Гордеем се с богата история, но имам много неуважително настояще„, каза тя.

Юлия Йоргова-Форд продължи с това, че по нейни наблюдения година след година в страната ерозират български изконни ценности като грамотността, образоваността, духовността и добротата към хората.

Осъзнавам напълно отговорността, която поемам. Аз съм човек с твърди леви убеждения и съм уверена, че „БСП за България“ е силната и способна коалиция, в чийто редица са можещите и знаещи хора, които могат да доведат до край битката, която започна на предните избори. Вярвам, че бъдещето на нашите деца и внуци, бъдещето на оцеляването и благополучието ни, са с нашите ръце сега. Нека изберем за младите хора пътя на знанието, на самореализацията, на духовността. Нека изберем сигурността за възрастното си поколение. Именно това е причината да гласувате с бюлетина номер 4„, сподели тя.

Едно най-силните и разпознаваеми лица в редиците на социалистите през последните години Тодор Байчев заяви, че за него е чест да представлява Бургаски регион.

Аз съм един от онези хора, на които ГЕРБ се опита да открадне настоящето. Един от тези, които бяха принудени да живеят в корупционна среда. Един от тези, на когото беше обяснявано, че живее добре, но не го знае. БСП е печеливш отбор. В нашата листа личат имена на бизнеса, администрацията, образованието. Имаме хора, които могат да дават. Ние не искаме нищо от избирателите, ние им предлагаме„, каза той.

Байчев заяви, че от БСП предлагаме три неща на избирателните Първо – възстановяване на държавността по възможно най-добрия начин. Всеки един българин да чувства държавата не зад гърба си, а пред него и тя да го брани. Второ – тържество на закона. Той да бъде еднакъв за всички, а да не се прилага избирателно спрямо конкуренти. Трето – индустриализация на Бургаски регион.

Какво от това, че Бургас е град, обявен за най-добър за живеене, след като сме на 11 място по заплати в страната. Това е благодарение на управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов. Не трябва да оставяме историята да бъде съдник на делата ни. Трябва да вземем живота си в свои ръце и на 11 юли да гласуваме и БСП да има най-малко 4 народни представители от Бургаски район в новия парламент„, сподели Байчев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви