Юношите младша възраст на „Нефтохимик“ завършиха областното първенство като първенци в групата си и получиха право на бараж за влизане в Елитна юношеска група U17.

Срещата между отборите на „Нефтохимик“ и „Розова долина“ (Казанлък) трябваше да се проведе на 3 юни, четвъртък, на стадиона в град Стралджа.

Това обаче не се случи, понеже от Казанлък не се явиха, при наличието на единия от двата отбора, длъжностно лице, лекар, и съдийска бригада. По всички правилници на БФС срещата трябваше да бъде дадена като служебна победа на „Нефтохимик“.

„Потърсихме БФС за отговор защо Казанлък ги няма на стадиона, като те ни увериха, че пътуват, но имат проблем с автобуса и са останали на пътя. При което ние решихме да изчакаме още час и половина след посочения за начало на срещата час. Свързахме се с ръководството на „Розова долина“ да предложим транспорт до Стралджа на момчетата или поне стартовите 11 за да играем срещата, но и това ни беше категорично отказано.

Малко след това моите момчета са видели публикация в социалните мрежи на треньора на Казанлък, в която той пише, че мачът е на следващия ден, тоест на 4 юни в петък, а не както е по програма по принцип. При което те се ядосаха и казаха: Тренер, ние отказваме да играем в друг ден и час при положение, че мачът е днес и ни лъжат с автобуси и други неща. Те просто не знаят за мача“, разказаха от „Нефтохимик“.

„Прибрахме се в Бургас и се свързах с колегата от Казанлък Антим Парльов, който буквално ми каза, че не знаят за мача на 3 юни, а им е съобщено за ден по-късно.

При това положение попитах къде е грешката – в тяхното ръководство ли, или в БФС че те нямат постъпило уведомление за провеждане на този бараж, както и ден и час на срещата.

Щом те нямат официално писмо от футболния съюз, то ние взехме решение от морална гледна точка мачът да се изиграе. Щом грешката е в ОС на БФС Стара Загора ще излезем и ще изиграем мача, както се разберем.

За втория мач вече и двата отбора получихме официално уведомление от футболния съюз“, сподели треньорът на „Нефтохимик“ Красимир Пчеларов.

Срещата в Бургас беше спечелена от гостите от Казанлък с 2:1, като момчетата на треньора Пчеларов изпуснаха дузпа и им беше спорно отменен гол заради засада. Малко преди края на срещата бургазлии завършиха мача с 9 души след червени картони на вратаря и централния защитник.

„Момчета, вие сте истинските победители, защото спасихте човешки живот“, добави треньорът Пчеларов. Той обясни думите си към неговите футболисти с инцидент, случил се в последния кръг на областното първенство в мач между ОФК „Поморие“ и „Нефтохимик“. Тогава двама футболисти се сблъскват и наш играч си гълта езика. Всички момчета са реагирали и са успели да спасят живота на своя съотборник. „В крайна сметка вие победихте смъртта, затова и сте големите победители“, каза още Пчеларов.

Цялото ръководство на Нефтохимик и треньора изказват своите искрени благодарности към момчетата и те са победителите, просто късметът понякога обръща гръб.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви