Арест
Нападателят от Слънчев бряг е в ареста

Окръжен съд – Бургас одобри постигнато споразумение между Окръжна прокуратура – Бургас, подсъдимият Радослав Н. и неговият защитник и му наложи общо наказание „Лишаване от свобода“ за срок от една година и девет месеца, което да се изтърпи при първоначален „строг“ режим. Съдът присъедини към така определеното наказание и наказанието „Глоба“ на подсъдимия в размер на 400 лева.

Съгласно постигнатото споразумение, подсъдимият се призна за виновен в това, че на 25.04.2019 г., в ж.к „Славейков“ в Бургас, управлявал лек автомобил марка „Фолсваген Голф“ в срока за изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство (престъпление по чл. 343в, ал. 3, вр. ал. 1 от НК).

Според съда, деянието е извършено от Радослав Н., при форма на вината „пряк“ умисъл. За това престъпление Окръжен съд – Бургас наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, което да се изтърпи при първоначален „строг“ режим и „Глоба“ в размер на 400 лева.

Радослав Н. се призна за виновен и за това, че на същата дата, в гр. Бургас, при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително, в управлявания от него автомобил и в жилище в ж.к „Славейков“, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, с общо нето тегло 45.783 гр., на обща стойност 274.71 лв.

Бургаският окръжен съд счете, че и това деяние е извършено от Радослав Н. при форма на вината „пряк“ умисъл, за което му наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от една година и девет месеца, което да се изтърпи при първоначален „строг“ режим.

Определението на Окръжен съд – Бургас, с което е одобрено споразумението за решаване на делото е окончателно и не подлежи на обжалване.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви