Каквото и да се е случило при падането на изтребителя, се е случило внезапно. Това заяви служебният министър на отбраната Георги Панайотов пред БНТ.

Той посочи, че военната операция в Черно море продължава, като се изследва дъното.

Панайотов уточни, че майор Терзиев не е докладвал каквито и да е проблеми. Не е съобщил за нужда от катапултиране и вероятно не е очаквал това, което се е случило.

„Ние търсим какво точно се е случило. Опасявам се, че това ще отнеме доста време. Самолетът, който е пуснал мишената, поразена от майор Терзиев, който е изпълнил поставената му задача, е видял как майорът е поразил мишената. Това визуално е потвърдено, от там нататък нямам данни някой да е виждал каквото и да било“, каза още Панайотов.

Военният министър посочи, че жизненият цикъл на този самолет, на който е бил майор Терзиев, изтича през 2029 г. Изтребителят е бил поддържан и е бил технически изправен към момента на започването на задачата.

Днес ще се спусне хидролокатор за обследване на водата. 20 квадратни мили е огромният район, който се обследва – това е към 40 кв. км. Обследва се, търси се самолет. Вероятността да бъде открит жив и здрав майор Терзиев е много малка, за съжаление, добави още Панайотов.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви