Процесът на ваксиниране в туристическия бранш трябва да бъде превърнат във фирмена политика. Това каза министърът на туризма Стела Балтова, която проведе работна среща в Бургас с местната администрация, контролните органи и представители на туристическия бизнес от Южното Черноморие.

Те обсъдиха готовността и предприетите действия за безпроблемното протичане на летния туристически сезон 2021.

Ръководството трябва да убеди своите служители, че техните хотели, къмпинги или други, ще бъдат посетени от повече туристи, ако гостите им са сигурни, че са спазени всички мерки срещу пандемията, както и персоналът ваксиниран. За да можем да се запазим, да се съхраним, да носим отговорност към себе си, своите близки, работещите и туристите, то трябва да се ваксинираме. Лично мога да споделя, че първата ваксина си я сложих през февруари, а втората в началото на март“ , заяви министър Балтова.

Тя поясни, че на страницата на Министерството на здравеопазването тече една активна обяснителна кампания за ваксините. Самата Балтова считала и че през предходните месеци не е било направено необходимото информационно осигуряване по отношения на имунизацията.

Да, действително по данни на РЗИ-тата в страната, няма достатъчно активност към ваксинирането, но е важно да се дадат добрите примери„, каза тя.

Министър Балтова сподели още, че е впечатлена от статистиката, че броят на заразените в Бургаска област от началото на пандемията, е по-малък от броят на ваксинираните. Според нея това е впечатляващ резултат, предвид на това, че преди няколко месеца ситуацията изобщо не била такава.

Тя бе категорична, че по Черноморието има достатъчно на брой и видове ваксини.

Туристическият сезон трябва да е сигурен, от гледна точка на здравето на всички работещи с сектора, както и гостите ни. Трябва да убедим всички туристи, че сме готови с всичко свързано с противоепидемичните мерки и че сме безопасна дестинация, която предлага добър туристически продукт. Приоритети ни са към създаване на една спокойна среда и подкрепа на сектора, които да позволят възстановяването на сектора„, каза Балтова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви