Награден проект
Бургаските учени създадоха полезен софтуер

Проектът  SoFit  на Фирма „Скейл Фокус“ АД  спечели първа награда от PMAwardsBG в категорията  „Финансирани от ЕС проекти!“

ПРоектът е за разработване на софтуер за анимирани рехабилитационни упражнения, като сe разпознават движенията на отделните части на човешкото тяло. Софтуерът може да упражнява контрол върху  до 12 „пациента“ , които да извършват рехабилитационните си процедура там, където се намират – например от дома им.

В проекта участват Доц. д-р Веселина Бурева и Проф. д-р Евдокия Сотирова от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас.

Проф. Сотирова е част и от проекта УНИТ-е, който се изпълнява в партньорство с 5 български университета за създаване на Центрове за Върхови технологии. По този проект в Бургаския университет ще бъдат открити съвсем скоро четири високотехнологични лаборатории.

Българският Институт за управление на проекти (PMI Bulgaria Chapter) организира първите по рода си годишни награди за професионалисти и техните постижения в сферата на Project Management в България – Bulgarian PM Awards 2021.

„С тези награди искаме да отличим най-добрите професионалисти в управлението на проекти и техните постижения за 2020 година“, казват от организацията.

Българските „Оскари“ за Project Management включват 9 категории:
● Проект в частния сектор
● Проект в правителствения сектор
● Проект, реализиран по европейска програма
● Project Management Office
● Project Manager на годината (изгряваща звезда)
● Project Manager на годината (професионалист с доказан опит)
● Startup проект
● CSR проект
● Проект в отговор на COVID-19

„Конкурсът се организира за първи път и то в условията на наистина много предизвикателна година, което мисля, че ще мотивира много от нашите колеги да кандидатстват, за да покажат успеха на своите проекти“, добавя Михаил Михайлов, председател на PMI Bulgaria Chapter.

Участие в конкурса бяха заявили участие повече от 33 организации с над 44 номинации.

PMI Bulgaria Chapter стартира дейност през 2009 година и оттогава е провела стотици събития и обучения в областта на управлението на проекти. Целта на организацията е да популяризира и да налага най-добрите практики и стандарти за управление на проекти в страната ни.

Всяка година организацията провежда и Project Management Summit – форум с лектори от цял свят, на който PM общността има възможността да обсъди и да сподели своя опит, както и да представи последните тенденции при управлението на проекти.

Bulgarian PM Awards 2021 се провежда с подкрепата на Telelink Business Services, Telelink Infra Services, Cargotec и VIDA Wine & Spirits Boutique.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви