„БСП за България“ регистрира в Районната избирателна комисия бургаската листа с кандидати за депутати на коалицията за участие в парламентарните избори.

Надявам се след още три месеца да няма нови избори. Надявам се този път да се състави и правителство. Листата ни е с много малко корекции, в първата четворка няма промяна. На петото място влезе един много напорист и млад наш колега Данчо Петков. Добре дошли можем да кажем и на нашите нови партньори в лицето на АБВ и Антон Коджабашев„, сподели водачът на листата Петър Кънев.

Той бе категоричен, че от БСП ще се борят за първото място в Бургас. Неговите очаквания били социалистите да имат 4 депутатски места от тук. Той припомни, че на миналите избори само за няколкостотин гласа не са достигнали на БСП да имат трима народни представителя.

Разчитаме на една нормална и колегиална кампания. Машинното гласуване не касае само избирателите на БСП, а всички останали. Това е един експеримент, които ще бъде интересно да се наблюдава„, поясни още Кънев.

На въпрос дали смята, че БСП ще загубят гласове заради новата политическа формация на Жан Виденов, в чийто редици преминаха няколко знакови лица на социалистите, Кънев заяви, че не e притеснен, предвид и хората, които са отишли там. Водачът на листата очаквал и по голяма активност, защото вече го нямалo страх от пандемията, макар и да влизаме в летен сезон.

От АБВ се активизираме да гласуваме с преференции. Призовавам спортната общественост в Бургас да направи същото„, сподели от своя страна коалиционният партньор на социалистите Антон Коджабашев от АБВ.

Листата на БСП:

 1. Петър Кънев
 2. Юлия Йоргова-Форд
 3. Тодор Байчев
 4. Андреана Премянова-Янкова
 5. Йордан Петков
 6. Валентин Славов
 7. Виолета Желева
 8. Антон Коджабашев
 9. Николай Тишев
 10. Станимир Байчев
 11. Атанас Маринов
 12. Аспарух Иванов
 13. Таня Иванова
 14. Ибрахим Мустафа
 15. Станислав Едрев
 16. Милена Костадинова
 17. Петя Илиева
 18. Паруш Парушев
 19. Димитър Гочев
 20. Стоян Георгиев Стоянов
 21. Кирил Узунов
 22. Пенка Кидерова
 23. Румен Николов
 24. Динко Караиванов
 25. Димитър Овчаров
 26. Павел Стоянов
 27. Анелия Вичева
 28. Йордан Георгиев

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви