Бургас
Младежи показват Бургас на туристи по различен начин

За четвърта поредна година Burgas Free Tour стартира сезона на безплатните туристически обиколки в Бургас. Стартираме на 5 юни.

От 5 до 20 юни обиколките ще се провеждат само събота и неделя. От 21 юни до 15 септември ще са всеки ден. Часът на срещата е 10:00, мястотоЧасовника.

Burgas Free Tour e група от доброволци – ученици и студенти между 16 и 22-годишна възраст, чиято мисия е да покаже красотата на града. Турът преминава през 13 стоп-места, „задължителни“ забележителности, които крият много тайни.

Това не е скучна историческа беседа.

Чрез формата на безплатните турове се доближават до туристите и се превръщат в техните местни приятели, които им разказват за историята на града, за бита на „старите бургазлии“. Запознават ги с градски легенди, които се предават само от уста на уста. През годините са се убедили, че безплатните обиколки са интересни и за гражданите на Бургас.

Бургазлии остават изненадани от новите факти, които научават за родния си град.

„Това ни позволява да си мечтаем, че обиколките биха били един различен и интересен исторически урок за учениците на Бургас. Нашите опознавателни обиколки имат възможността да се представят на 3 езика- български, английски и немски“, уточняват организаторите.

Същността на Free Tour

Безплатните обиколки са доброволческа инициатива, целяща да покаже емблематичните символи на даден град. Организирани са изцяло от местни „екскурзоводи“, гидове, които носят в себе си атрактивността на самият град.

Гидовете са винаги отворени и любопитни да се срещат с нови приятели от целия свят. За това и този формат е толкова популярен в целия свят. Посетителите на такъв тип туристическа услуга са пътуващите в малки групи или самостоятелно туристи.

Burgas Free Tour посреща авантюристите, пътешествениците в туризма.

За изминалите 3 години са имали над 600 туристи от целия свят. Уникалните срещи с хората ни изумява каква забележителна световна локация е Бургас. Гостите идват, както от популярните европейски страни, така и от най- малките и непознати островчета в океана, като например, остров Реюнион, който се намира близо до Африка, източно от Мадагаскар.

„В Burgas Free Tour се възползваме от това, че сме млади и изпълнени с енергия да покажем, че Бургас може да бъде супер туристическа локация. Правим го, защото ЗНАЕМ, ВЯРВАМЕ И МОЖЕМ ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ ГРАДЪТ НИ Е УНИКАЛЕН.

Burgas Free Tour не е обвързан и финансиран от община Бургас и с комерсиални проекти. Ние сме обединени млади хора, които учат или са завършили основното си образование в Бургас и лятото се връщат, за да работят за неговото развитие.

КАНИМ ВСИЧКИ ГОСТИ НА ГРАДА, ГРАЖДАНИ, УЧЕНИЦИ, ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЕДИИ на нашия първи тур.

Очакваме Ви на 5 юни /събота/ на Часовника!“

Повече информация за нас може да намерите в социалните ни мрежи: Facebook,
Instagram , както и в нашия уебсайт: https://burgasfreetour.com/.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви