Зодиак на елементите: що е то?
Зодиак на елементите: що е то?

/продължение/ Елементите в кийтайския зодиак крият своя символика. Втората част от този текст ще обясни това.

Земя: съзерцателни медиатори
Родените през земните години са естествени миротворци. Отговорни и ориентирани към справедливостта, тези хора са медиаторите на връстници в колежа и маниаци в гимназията, които винаги се грижат груповият проект да бъде предаден в срок. Типовете Земя са тези, които остават спокойни, дори когато са в средата на бурята.

Въпреки че те са експерти за разрешаване на проблеми и кризисни мениджъри, земните типове понякога могат да прекалят със своята сила и да станат малко егоцентрични и контролиращи. Тези хора преместват планина, за да ви помогнат, но не са доволни, ако никой не им даде кредит за това. Едно просто „благодаря“ не е достатъчно за земните типове.

За да се задържат (може би по ирония на съдбата) в бизнеса си – а не просто да живеят, за да помагат на всички останали – земните хора трябва да отделят време за медитация и неподвижност.

Асоциации на Земята
• Цвят: кафяв
• Сезон: Между лятото и есента
• Планета: Сатурн
• Символ: Котел
• Климат: Дъждовен и влажен
• Зодия: Змей, куче, вол, овца

Кога сте земен човек, според този зодиак?

Ако последното число в годината на вашето раждане е 8 или 9, тогава вашият елемент е земята. Последни земни години: 1978, 1979, 1988, 1989, 1998, 1999, 2008, 2009, 2018, 2019

Метал: стабилни, като Ледената кралица
Обичайте ги или ги мразете, хората, родени през металните години, винаги си вършат работата. Тези хора са непреклонни и сковани, регламентирани минималисти, които са в офанзива. За тях удовлетворението идва с намирането на най-простия път към добре свършената работа. Те също са изключително лоялни и свирепо защитават близките си.

Родените под елемента на метала в този зодиак са дисциплинирани и имат високи морални стандарти и въпреки че това е нещо, което трябва да се уважава, те също могат да бъдат осъдителни и контролиращи. Остри като ножове, когато металните хора се ядосат, думите им могат да режат. Наложително е те да се научат да са малко по-меки към другите и да осъзнаят, че правилата и структурата са важни, но те не са всичко.

Металните хора могат да се докоснат до по-меката си, по-състрадателна страна, особено когато работят като доброволци за обществото.

Според този зодиак, те са смирени, когато са част от нещо по-голямо от себе си,

което все още има осезаемо въздействие. Тъй като имат проблеми с отпускането, те трябва да практикуват дълбоко дишане и медитация, за да намерят своето вътрешно спокойствие.

Асоциации на метали
• Цвят: Бял
• Сезон: Есен
• Планета: Венера
• Символ: Тигър
• Климат: Сух
• Зодия: Маймуна, петел

Ако последното число в годината на вашето раждане е 0 или 1, тогава вашият елемент е метал. Последни метални години: 1970, 1971, 1980, 1981, 1990, 1991, 2000, 2001, 2010, 2011, 2020

Вода: Интровертни артистични натури
Хората, родени през водните години, са чувствителни и интровертни, обикновено се нуждаят от много време за саморефлексия. С мислите им, които винаги се въртят в главите им, понякога са в облаците – те обичат да стоят далеч от драмата и да наблюдават отстрани. Хората воден тип ще встъпват в стресови ситуации само когато знаят, че гласът им трябва да бъде чут. Типовете вода обичат собствената си компания и тяхното щастливо място е да прекарват дъждовен ден вкъщи, да четат и да водят дневници. Видовете вода са изпълнени до ръба с креативност и вдъхновение. Те са симпатични перфекционисти, които обичат да координират дейности, които правят всички щастливи.

Съпричастни към грешка, видовете вода понякога могат да позволят на близките им да поемат живота им и да се загубят в историите на другите. От друга страна, те също могат да се изолират, за да се предпазят и да станат пасивни или самоугаждащи.

За да намерят баланс, хората, родени през водните години, се нуждаят от спокойна обстановка.

Те също трябва да се напънат да излязат от къщи и да се социализират, защото въпреки че винаги могат да се забавляват, те са подхранвани от това, че са около другите. Типовете вода обикновено са безстрашни и имат силна воля. Китайският зодиак ви призовава да не ги подценявате само защото са чувствителни!

Водни асоциации
• Цвят: черен
• Сезон: Зима
• Планета: Меркурий
• Символ: Костенурка
• Климат: Студен
• Зодия: Плъх, Прасе

Ако последното число в годината на вашето раждане е 2 или 3, тогава вашият елемент е вода. Последни водни години: 1972, 1973, 1982, 1983, 1992, 1993, 2002, 2003, 2012, 2013

Какво означава, че 2021 г. е годината на металния бик?
Годината на Вола е свързана с издръжливостта. Вече не става въпрос само за оцеляване (вижте: Годината на плъха 2020), но тази година е за поставяне на репери в земята, за да укрепим краката си и да стабилизираме онова, което вероятно се е чувствало като много нестабилна почва.

Свързани с Ин (женската, възприемчива) енергия, през годината на Вола, неща като дълг и отговорност може да се почувстват изключително тежки.

Дори неща, които някога сме смятали за лесни, може да отнемат повече усилия и натиск, за да излезем от земята.

Силата на Вола е неоспорима, но не можем да преминем към мечтите си при всяка възможност. Трябва да избираме битките разумно.

Годината на Вола, този път е и година на Металния Вол. Това е втората поредна метална година, което означава, че този елемент ще продължи да подчертава нашата твърдост. Като цяло това е година за възстановяване, дългосрочно мислене, изграждане на семейство и най-вече на дисциплина.

Родените по време на метална година буквално са в своята стихия през последната година. Видовете метали са хора, на които може да се разчита. Металните хора са оцелели и могат да решат всеки проблем само с това, което имат под ръка. В несигурни времена структурата ни държи съсредоточени и фокусирани. Така че, нека следваме примера на стратегическите, а понякога и шефове – метални хора в живота ни.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви