Наркотици
Задържана е и една жена

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани десет мъже. Образувани са пет бързи производства и седем преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерните случаи са свързани със задържането на:

В квартирата на 19 -годишен младеж от руенското село Ябълчево в Айтос, са намерени и иззети два буркана от 0,580 мл., съдържащи около 100 гр. марихуана и плик с 21 бели таблетки /чийто точен състав е в процес на изясняване/. Младежът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа.

Двама бургазлии /на 38 и 42 години/ и 27-годишна бургазлийка, пребиваващи в апартамент, разположен на ул. „Сливница“, са сред задържаните.

В апартамента им, след извършено претърсване, са намерени и иззети стъклена тава с полепнало по нея кафеникаво кристалообразно вещество, пластмасово шише с червеникаво прахообразно вещество, пластмасово шише с прозрачна течност със специфична миризма и утайка на дъното, буркан с бяло вещество на кристали, две колби, везна и други вещи и прекурсори за производство на метамфетамин.

25-годишен криминално проявен бургазлия, обитаващ апартамент в бл. 49 в ж.к. „Изгрев“ също е задържан. В неговото жилище са намерени и иззети стъклена купа, съдържаща на дъното бяло кристално вещество, пластмасова бутилка от солна киселина, пластмасова бутилка и шише с мирис на ацетон, кутия с червено кристално вещество /червен фосфор/, бяло кристално вещество /метамфетамин/ и други вещи и прекурсори за производство на метамфетамин.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви