Надрусан руснак
Надрусан руснак в къмпинг Градина

31-годишен руски гражданин, продължително пребиваващ в Бургас, шофирал след употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис. Руснакът е спрян около 17.18 ч. на 27.05.т.г. на изхода от къмпинг „Градина“ в посока Черноморец от служители на бургаската жандармерия.

Установено е, че същият шофира след като на 06.08.2020 год. му е отнета шофьорската книжка за срок от 10 месеца. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества, като пробата за употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис е била положителна. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

При проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо седем случаи. Водачите са на възраст от 23 до 31 години.

Трима от водачите /двама на 23 и един на 31 години/ шофирали след употреба на амфетамин и метамфетамин, двама /на 24 и 30 години/ шофирали след употреба на канабис, един 29-годишен мъж от Черноморец шофирал след употреба на метамфетамин, а един

В пет случая водачи на автомобили отказали да бъде тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви