„Притесняваме, че последната година туризмът в Българи се развива въпреки администрацията, а не с помощта на администрацията – често заради хаотични решения се пречи на индустрията“.

Това каза bTV Бранимир Ботев, бивш зам.-министър на туризма, а сега президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество.

Той даде за пример факта, че едва на 21 май са се появили мерки, свързани с COVID обстановката, и то от 31 май. Кой турист или туроператор ще може да планира, абсурдно е, коментира експертът.

„Руският пазар го загубихме още миналата година, но тази година ще продължаваме да търпим негативи. „Тестур“, един от големите доставчици на туристически услуги, отказа превозите през юни – това са 183 чартъра, близо 42 хил. пътници от Русия“, каза Бранимир Ботев.

„Германският пазар ще действа, но през юли и август. Цените, които „Туи“ предлага, ще продължава да предлага и да натиска нашите хотелиери за пределно ниски цени, да не кажа обидно ниски. В момента се говори за пакетна цена от нощувка и закуска от 15 евро“, обясни експертът.

По думите му у нас усилията трябва да се насочат максимално към вътрешния туризъм и към съседните държави.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви