Мая Манолова
Мая Манолова

Името на коалицията, с която ще се явим на предстоящите парламентарни избори остава „Изправи се! Мутри вън!“. Това заяви Мая Манолова в сутрешния блок на БНТ относно начина, по който коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ ще се яви на предстоящите парламентарни избори.

На 11 юли се явяваме във формата, в който бяхме и на изборите на 4 април – две граждански организации в основата – „Изправи се.БГ“ и Отровното трио и три партии мандатоносители – Движение 21, Движение България на гражданите и ЕНП. Днес или утре ще подпишем споразумение, допълни Манолова и посочи, че в листите отново гражданите ще са в съотношение 70/30 спрямо партиите.

На въпрос дали „Движение 21″ на Татяна Дончева остава в коалицията, Манолова потвърди, че остава. Татяна Дончева е едно ярко лице, което всеки отбор иска да има.

Трите партии са политически субекти и всяка една от тях има свои ръководни органи, които им дават мандат да водят разговори за явяване на изборите, за подкрепа на платформи и политики, каза тя.

„Нито аз съм канила г-жа Нинова в коалиция, нито тя ме е канила. С нея имаме разминавания в политиките за партийната субсидия – ние искаме да е 1 лв., за възнаграждението на депутатите – ние настояваме да е 1400 лв., за повече изборни секции в чужбина, за Закона за частния фалит. Ние сме конкурентни политически субекти. В 45-тия парламент имахме общо виждане за преизчисляването на пенсиите“, каза Манолова и посочи, че през годината са се чули само два пъти – да си честитят рождените дни и не са обсъждали политики.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви