Полиция
Ранените са извън опасност

За шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени пет случая. Водачите са на възраст от 19 до 43 години.

Трима от водачите /на 26, 27 и 28 години/ шофирали след употреба на амфетамин и метамфетамин,

един 19-годишен мъж от Свети влас шофирал л.а. „Сеат Ибиза”, с бургаска регистрация, след употреба на канабис и метамфетамин и един 43-годишен мъж от бургаския квартал „Горно Езерово” шофирал лек автомобил „Опел Астра”, с бургаска регистрация, след употреба на метамфетамин.

В четири случая водачи на автомобили отказали да бъде тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления: спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 735 нарушения на скоростта. В четири случая превишената скорост е над 50 км./ч. Водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост.

Неправоспособните водачи са четирима.

С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 16 велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без избутване на велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 16 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ / червен/ светофарен сигнал са санкционирани четири водачи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви