Бойко Рашков

Софийска градска прокуратура е възложила на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства да провери дали в МВР, ДАНС или ГДБОП са извършвани нарушения по прилагането на СРС-та.

Това съобщиха от държавното обвинение, като уточняват че са самосезирали по публикации в медии, цитиращи съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

Припомняме, че вчера (20 май) той заяви, че 32 -ма души от „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ са били подслушвани след Нова година, включително и по време на предизборната кампания.

12 от тях са подслушвани от „Вътрешна сигурност“ на МВР, 12 от ДАНС, а останалите 8 от ГДБОП. Впоследствие информацията беше потвърдена от служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който дори заяви, че има данни, че в ДАНС се унищожават материали.

По думите на Рашков дори служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван. От градска прокуратура уточняват, че след края на проверката, ще съобщят за резултатите.

Вчера Рашков, заяви, че именно оглавяваното преди време от него бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, е компетентната институция, която да извърши проверката.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви