„Сексът и града“ ще се завърне по HBO Max с още 10 епизода, но новият сезон няма да повтаря старите и до болка познати идеи от шоуто – такива, каквито ги помним. Това поне показват последните новини за предстоящите серии.

Първо, прословутата четворка, която пие коктейли „Космополитън“ и обсъжда мъжете, които посреща в леглото си, няма да е в пълния си състав.

Саманта Джоунс, изиграна от Ким Катрал, няма да се появи в новите епизоди, а според слуховете сценаристите на шоуто ще убият героинята, за да обяснят липсата ѝ.

Саманта и нейните пикантни възгледи за секса ще отсъстват, но сериите обещават да са не по-малко интересни, като този път ще обхванат цялото поле сексуални увлечения и ориентации в Америка, включително и широко обсъждания неутрален пол.

От HBO Max потвърдиха, че продължението на сериала, озаглавено „… И просто така“, ще увеличи героите си с персонаж от небинарен пол.

Рамирез
Новият приятел на Кари

Човекът, към когото Кари, Миранда и Шарлот ще се обръщат с те/тях, ще бъде изигран от актрисата Сара Рамирез, която зрителите познават като д-р Кали Торес от „Анатомията на Грей“.

В новите епизоди Размирез влиза в ролята на полово неутралния комик Че Диаз, който води собствен подкаст и кани разнообразни гости с интересни истории, а сред тях попада и Кари Брадшоу.

Размирез е носител на наградата „Тони“ и активист за разбиване на бариерите между телевизионната индустрия и куиър общността в САЩ.

Освен в „Анатомията на Грей“, актрисата е позната с ролите си в драматичния сериал „Госпожо държавен секретар“ и филма с Том Ханкс и Мег Райън – „Имате поща“.

„Талантът на Сара е единствен по рода си. Тя е еднакво добра и в комедията, и в драмата, а като създатели на шоуто се чувстваме развълнувани и вдъхновени да изградим изцяло нов образ за нея“, споделя един от изпълнителните продуценти на „Сексът и градът“, Майкъл Патрик Кинг.

Героят на Сара – Че – е описван като човек със силно присъствие, голямо сърце, разбиващо чувство за хумор и прогресивни възгледи относно половете и традиционните роли. Именно мнението му за пола прави подкаста му толкова популярен.

Освен че е първият герой от небинарен пол, който се включва в „Сексът и градът“, Че ще е и първият образ със силни и ясни позиции по отношение на правата на ЛГБТИ общността.

В по-старите сезони на сериала гейовете, лесбийките и трансджендърите участваха, само за да подплатят хумора на сюжета, и дори редовен герой като Станфорд Блач се включваше по-скоро, за да е забавен, а не за да представи реалистично проблемите на гейовете в голям град като Ню Йорк.

Продуцентите на „Сексът и градът“ се пускат по течението на новите движения, защитаващи пъстротата от образи с различна сексуална ориентация и от различна раса на малкия екран, и показват, че са си взели поука след заснемането на по-старите серии, които орязваха присъствието на цветнокожи и хомосексуални.

„Не искаме повече да разказваме истории, написани изцяло от екип на бели сценаристи за изцяло бели актьори, които играят бели герои.

Това не отразява Ню Йорк и е много, много далеч от образа на града днес“, споделя Кейси Блойс, един от директорите на съдържанието за новите серии на „Сексът и градът“.

Отделно от разнообразяването на актьорския състав, феновете на шоуто продължават да се вълнуват и дали Тузаря ще се присъедини към новия сезон.

За момента е известно, че актьорът Джон Корбет, който изигра Ейдън, ще се появи в някои от епизодите, а Крис Нот, който влезе в ролята на наглед недостъпния обект на фантазиите на Кари, не дава категоричен отговор за участието си в продължението.

Изглежда екипът има намерение да поддържа напрежението около бъдещето на централната двойка в сериала и чак от самите епизоди да разберем какво се случи с Кари и Тузаря.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви