„Европа да разбере, че България е сигурна дестинация за почивка. Това трябва да бъде най-важната и спешна задача на служебния министър на туризма Стела Балтова”.

Това написа във Фейсбук профила си Димитър Бойчев, който представляваше региона в парламентарната Комисия по икономическата политика и туризъм.

Ексдепутатът обръща внимание, че добрата реклама за всяка една държава са обнадеждаващите данни за местната ситуация с Ковид 19.
Според здравните власти България категорично излиза от третата вълна на пандемията. Това се вижда и от публичната статистика.

Сега е точния момент правителството да разпространи тези данни до партньорите ни по цял свят. Туристите не търсят сами информация– тя трябва да достигне до тях от местните туроператори”, категоричен е Бойчев.

Той припомни, че в края на 44-тото Народно събрание, с гласовете на ГЕРБ, беше осигурен бюджет за продължение на програмата за подпомагане на туроператорите, т.е. така наречените 35 евро за чартърна седалка.

Министерството на туризма трябва да работи в посока тази програма да се разшири и към автобусния превоз. Това е реалистично искане на бранша, което ще има положителен ефект в трудната ситуация.

Новият министър на туризма е именно човек от бранша, затова очакванията към нея са за бързи решения и действия в полза на сектора.

Миналата седмица Димитър Бойчев се включи в инициативата за ускорена ваксинация на персонала на хотели, ресторанти и магазини на територията на Слънчев бряг и региона.

Колкото повече хора за защитени с ваксина, толкова по-големи са шансовете за успешен сезон, категоричен е Димитър Бойчев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви