Кат
Полицията дебне за нарушители

При проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо седем случая.

Водачите са на възраст от 19 до 50 години. Трима от водачите /на 20, 30 и 47 години/ шофирали след употреба на канабис, един 24-годишен водач от айтоското село Черна могила шофирал л.а. „Мерцедес Е 200” след употреба на амфетамин и метамфетамин, един 19-годишен айтозлия шофирал л.а. „Ситроен 3хС” след употреба на метамфетамин, един 33-годишен мъж от Ахелой шофирал л.а. „Ситроен Саксо” след употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин, а друг 50-годишен бургазлия шофирал л.а. „Шевролет Авео” след употреба на бензодиазепини.

В един случай водач на автомобил отказал да бъде тестван за употреба на наркотици, като е санкциониран с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления: спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 1 578 нарушения на скоростта.

В три случая превишената скорост е над 50 км./ч. – водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост.

Неправоспособните водачи са двама. С глоба от 30 лв. са санкционирани пет велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях: управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без избутване на велосипеда /най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/.

За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани осем пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ /червен/ светофарен сигнал са санкционирани четири водачи.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви