Поне половината от населението в Бургаска област – 200-250 000 души, без да смятаме тези, които идват тук през лятото, трябва да са имунизирани с първа и втора игла от ваксините, за да можем да кажем, че сме се доближили до 70% бариера на колективния имунитет.

Това каза директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров пред репортери днес.

Той поясни, че към тях трябвало да бъде добавени и тези, които са боледували, както и тези, които са били заразени и са го изкарали безсимптомно.

Доктор Паздеров бе категоричен, че от самите хора в областта зависи как ще се развие пандемията.

Мерките трябва да продължат да се спазват, както и хората да се ваксинират. Имаме обявени зелени коридори, както и 25 имунизационни пунктове на територията на областта, създадени по заповед на министъра на здравеопазването. В момента те изпълняват и функцията на зелени коридор на всички от 1 до 5 фаза. Имунизационните пунктове разполагат и с всички ваксини, одобрени в ЕС„, каза той.

Ако трябва да ще ходим да ваксинираме и по хотелите, за да успеем да имунизираме колкото се може повече и по-бързо работещите в сферата на туризма. В Бургас, Созопол, Приморско, Несебър, Царево и Поморие са разположени кабинети именно за това. Ваксината ще отреже пътя на следващата вълна„, заяви още д-р Паздеров.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви