ГЕРБ освободи като зам.-председатели на партията кметовете на Бургас и София Димитър Николов и Йорданка Фандъкова. Това стана с гласуване по време на националното им събрание. Решението не бе подкрепено от местната структура на ГЕРБ, които гласуваха с нито един глас „за“, 12 „против“ и 38 „въздържал се“. Двамата остават членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Председателят на партията Бойко Борисов съобщи и мотивите си за решението. Според него това не се правило като критика за работата на Николов и Фандъкова, а за да имат двамата повече време да работят за градовете си.

Кметовете на София и Бургас, за времето, когато те управляват тези градове, те станаха в пъти по-добро място за живеене. Двамата се направили толкова много, че няма да ми стигне времето да ги изброя всичко. Метро, спортни зали, околовръстни и много други„, каза Борисов.

Той заяви, че пред ГЕРБ предстоят два много тежки месеца, защото били изправени срещу парите на олигарсите. Борисов призна, че е направил и недопустими грешки, които за негова радост се считали като успехи сред евроатлантически партньори на страната.

Някак си не отива да кажа на Фандъкова или Николов да отидат до Силистра, Ловеч или другаде. Те си имат достатъчно друга работа в градовете си. Николов няколко пъти го пращам във Видин и Ямбол. Нека не бъде разбран грешно. Двамата остават сред най-уважаваните хора в партията. Не е свалено доверието към тях. Точно обратното. Обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа трябва да се върши ежедневно. Разчитам да сме пак заедно„, каза още Борисов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви