????????????????????????????????????

Бургас е сред малкото места по света, където се съхраняват мощи на свети Георги Победоносец. Те бяха подарени на града от манастира Ксенофонт в Света гора навръх 6 май през 2016 година. В момента християнската реликва се съхраняват в църквата „Св. св. Кирил и Методий“, където е изложена постоянно за поклонение.

На 6 май в храма ще бъде отслужена света литургия за празника, която ще започне в 09:00 часа. От 10:30 ще се извърши молитвено бдение за светеца.

Мощите на свети Георги от манастира Ксенофонт се съхраняват в специален реликварий. Част от неговата украса е златна ръка, в която са вплетени нетленните останки на Победоносеца.

В катедралата „Св. св. Кирил и Методий“ се намира и част от Светия кръст.

Ампула с миро от мощите на св. Николай Чудотворец е другата реликва, пред която отправят молитви миряните в морския град. Тя бе дарена за храма в „Меден рудник“, който носи името на светеца. Мирото изтича всяка година на 9 май от гроба на Чудотвореца в италианския град Бари.

1 КОМЕНТАР

  1. О да …. сложили някаква мумифицирана ръка на някой нещастник казват че е на техен несъществуващ светец от вълшебните им легенди преди 150 000 години /надявам се схванахте хиперболата/и айде хора идвайте да я цунквате и оставете парици ако може ама ние така или иначе имаме от литургии кръщенета погребения и сватби и никога не доказваме доход или къде са отишли … същевременно попа с някъв посреден модел мерцедес … Жалка история … за това човечеството е толкова назад в развитието си …

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви