Tesla отнесе нова тесла в Европа
Tesla отнесе нова тесла в Европа

Компанията Tesla Motors беше принудена да отложи поне с 6 месеца пускането на своя европейски завод край Берлин, известен още като „Гигафабрика 4“. Това съобщава германското издание Automobilwoche.

Изпълнителният директор на Tesla – Илон Мъск, е дал половин година на европейския си екип, за да може да подготви старта на производството на автомобилите за Европейския съюз. Досегашният план предвиждаше, проектът да бъде завършен през юли тази година.

Според източници на изданието, американската компания не е получила окончателно разрешение за стартиране на новата „Гигафабрика“. Освен това, в Tesla имат сериозни проблеми със строителството на производствения цех за акумулатори.

Екипът на Мъск трябва да се справи и с обвиненията на местното Министерство на природните ресурси. Само преди седмица то обвини компанията в използването на тръби за отпадъчните води. Те са от опасни материали и могат да отровят дори питейната вода в района.

В Гигафабриката край Берлин трябва да се произвежда Model Y за европейските пазари. А също така и новите акумулаторни батерии Tesla 4680 „tabless“. От компанията вече отговориха на критиките на местните власти, като ги обвиниха, че „пречат на необходимите инвестиции в проекти и инфраструктура за добиване на екологично чиста енергия и това пречи на Германия да достигне своите климатични цели“.

Снимка: Tesla

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви