Плаж
Кога ще ходим на плаж

Кога ще е идеалното време за морска ваканция? След месеците на пандемия и изолация този най-дългоочакван отговор даде топ климатологът проф. Георги Рачев в интервю за бТВ.

Чака ни дълго и хубаво лято. През юни ще има валежи и гръмотевици, но юли и август ще са отлични за море.

Чака ни море. Смешно е да се сравнява нашето с гръцкото и турското. Нашето е уникално, тяхното също, каза професорът. Прогнозата му бе: нормално лято с повече валежи в западната част на България.

Нашият туристически сезон е по-силен след 24 май. Малко са чуждестранните туристи, а българите са напълнили хотелите в страната, но не по морето. Вече се наблюдават първите плажуващи по южното Черноморие.

Вчера отново имаше над 30 градуса в Южна Гърция, а в неделя в Крит са измерени температури от 37-38 градуса. Горещо е и по Егейското крайбрежие на Турция, каза проф. Георги Рачев.

„Този пренос, който донесе и пясък от Сахара се измества на изток и днес и утре ще ни очаква по-хладно време. Утре ще имаме доста по-смутно време, но това не означава, че ще се отвори небето, но ще има превалявания“, прогнозира още експертът.

„След това започва едно плавно повишаване на температурите до 13-14 май.

Не, че няма да вали, но ще е на отделни места и слабо. Очертава се безвалежно време. Чак към 15-16 май се очаква едно бурно време с повече валежи и гръмотевични бури. Реките са пълни, защото има силно снеготопене”, каза професорът.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви