Над 80 души се събраха във вторник на протест пред т.нар. „подпорна стена“ на Алепу.

Основното ядро бе на симпатизанти на ГЕРБ от Бургас и Приморско, а сред участниците бяха кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, също зам.-председател на ГЕРБ, депутатът Димитър Бойчев, Жечо Станков, Галя Желязкова, Ася Пеева, общинският председател на ГЕРБ в Бургас Иван Вълков и други, съобщава „Труд“.

Преди дни стана ясно, че така нареченият подпорен хотел има нов собственик и той е брат на член на формацията на Мая Манолова.

Става сума за Стоян Василев от Приморско, който е брат на Здравко Василев, известен с участието си в „Биг Брадър“ и кандидат-депутат от листата на „Изправи се! Мутри вън” във 2- ри МИР Бургас. Манолова пък разграничи от случая, поясни, че новият инвеститор е общински съветник от съвсем друга партия и поиска строежът да бъде разрушен.

В тази връзка днес на демонстрацията протестиращите запитаха дали това е новият морал и дали хотелът ще стане лятна резиденция на бившия омбудсман, съобщи пък БТВ.

Демонстрантите държаха в ръце плакати с надписи като „Мая, това ли е новият морал?“ и „Да, България е Да, на мутрите“ (паровписът е запазен – б.р.). Във видео на организацията на ГЕРБ в Бургаско се чуват възгласи „Мая, вън!“ и неколкократни питания на висок глас: „Къде е Христо Иванов?“.

Общинският съветник от ГЕРБ в ОбС Бургас и бивш шеф на РИОСВ-Бургас Бойчо Георгиев подчерта, че ГЕРБ са спрели проекта на Алепу”.

„Светът не е виждал подобно нещо – подпорен хотел. Новосформираното мнозинство се опита да придобие чрез поставени лица това чудо на природата и да довърши строежа. Така ли ще управляват занапред?”, коментира Бойчо Георгиев.

Монитор

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви