През 80-те роклите с гол гръб се завърнаха отново на мода. Много от тях се отличаваха с високи яки отпред и бяха комбинирани с дълга огърлица, която се спускаше по женския гръбнак.

През 90-те години и през първите 10 на новия век, разголването стигаше почти до задните части, като много от тези тоалети се появиха по червения килим или в нощните клубове.

Сега, 21 години по-късно, модната тенденция отново се завръща и ще бъде една от основните през лятото. В допълнение към роклите с пухени ръкави, големи цепки и елегантни копринени модели, голият гръб създава малко разнообразие, което в същото време е достатъчно стилно и подходящо за всеки повод.

Вижте няколко идеи за това как да носите роклята си с гол гръб това лято

С изцяло гол гръб

Зашеметяващият дизайн на Гай Ларош се появи върху тялото на Хилари Суонк по време на наградите „Оскар“ през 2005 година. Роклята с изцяло гол гръб веднага влезе в класациите за най-добри тоалети и остава там и до днес. Комбинацията от официално и парти облекло тотално се вписваше на червения килим преди 16 години.

С вратовръзка

За мнозина обаче роклята с гол гръб не е вариант. Затова за тях имаме друго предложение – вечерен тоалет, който се завързва на тила и образува вратовръзка, която пада точно върху гърба. По този начин ще създадете нужната прохлада в топлите вечери, но ще запазите в тайна какво се крие под роклята.

С дълъг ръкав

Въпреки че дългите ръкави са почти забранени през лятото, никога не е излишно да имате рокля като тази на Хейли Бийбър. Може да пропуснете частта с високата розова прашка, но всичко друго по тялото на звездата е идеално за копиране. Изберете модел с висока яка и дълги ръкави, като в същото време оставите гърба си изцяло незащитен.

Лятна рокля

Една обикновена лятна рокля веднага става по-интересна с отворен гръб. Може да изберете модел, който се завързва отзад с няколко тънки връзки, ако се притеснявате, че летният бриз е способен да съблече тоалета.

Минирокля

Коприненият модел рокля, очертаващ фигурата, беше популярен през есента и зимата на 2020/2021 година. Сега обаче времето се затопля и нямаме нужда от нещо, което да ни кара да се потим още повече. Прилепналите модели възпрепятстват навлизането на свеж въздух и създават усещането за притиснатост.

tialoto.bg

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви