Проектът на Алепу
Проектът на Алепу не е за брегоукрепване

Драматичният бетонов сюжет „Алепу вилидж“, станал известен и като „Подпорната стена“, влиза в изненадващо развитие, пише в. Сега.

Вчера се появи странен анонс, че в скандалния проект за застрояване на красивия черноморски бряг с вилно селище влиза нов инвеститор.

Автор на новината е бизнесменът с политически амбиции Стоян Василев, който покани медиите днес на пресконференция, за да даде подробности за бъдещето на мащабния обект край вълните на Черно море.

Строителството на курорта бе замразено заради съмнения, че е заченато порочно и се изпълнява с нарушения, а миналия месец съдът обяви обекта за незаконен. Точно затова е странно, че на хоризонта се явява нов инвеститор.

Стоян Василев сам се представя като  строителен предприемач, хотелиер, ресторантьор и председател на Комисията по туризъм в Общинския съвет на Приморско.

В поканата си до медиите той съобщава, че иска да представи „плановете на новия собственик на разрешителното за строеж на курортния комплекс, разположен в местността Алепу, община Созопол“, и че ще разкрие „какво е възможното бъдещо развитие на проекта, така че да се защити природата и да се запазят интересите на обществото и инвеститорите“.

Василев бе кандидат за кмет на Приморско, издигнат от местата коалиция МИР (партиите ВОЛЯ и БЗНС), а сега е част от общинския съвет, избран от листата на малката партия МИР.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви