ВМРО
ВМРО протестира срещу изборния кодекс

Заместник председателят на Парламента закри днешното заседание и обяви председателски съвет, след като 124 депутати не приеха програмата за работата му днес.

Парламентът трябваше да обсъжда окончателните промени в Изборния кодекс, внесени от партия „Има такъв народ“/ИТН/.

Те предвиждат нов състав на Централната избирателна комисия/ЦИК/, нов изборен район „Чужбина“ и падане на ограничението за разкриване на секции в страни извън Европейския съюз.

В законопроекта на ИТН за промяна на изборните правила се предлага съставът на ЦИК да бъде намален на 15 членове, които ще се назначават с указ на президента след публични консултации с парламентарно представените политически сили. Това бе оспорено от ГЕРБ и БСП, но с гласовете на ИТН, „Демократична България“ и ДПС мина на второ четене в правна комисия.

ВМРО организира протестна акция днес пред Народното събрание „срещу безпринципната и опасна ревизия на изборните правила, които „новите“ депутати възнамеряват да гласуват и на второ четене тази седмица“.

В пълно съгласие представителите в 45-ото НС приеха отпадането на броя секции в страните извън ЕС, с което върнаха водещата роля на етническата партия ДПС и Ердоган в българския политически живот, заявяват от ВМРО.

Тошко Иванов получи от ВМРО един скъсан фес. Той му беше сложен на главата на излизане от президенството.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви