Спортни залагания
Инвестиция ли е залагането

Клиентите на сайтовете за спортни залози, като този на Bwin, се делят на два типа: обикновени играчи и професионалисти. За първите, залозите са забавление, а за вторите – начин за минимални допълнителни доходи. Ето какви биха могли да бъдат предимствата и негативите от залагането на спортни събития като тип инвестиция в Bwin спортни залози.

Трябва ли да гледаме на спортните залози като инвестиция?

Първо нека да уточним, че много малък процент от играчите печелят в дългосрочен план. Дори и вие да сте от тази малка група, такъв тип доход е несигурен и не бива да му се разчита като основно средство за покриване на ежедневните нужди.

Смисълът на спортните залози е да заложим известна сума пари, като очакваме да направим печалба от нея.

Точно това е нещото, което ги приближава към инвестициите.

Въпреки, че рискът е десетки пъти по-голям, наградата също си заслужава. Ако инвестирате във S&P 500, вие може да изкарате 8-10 процента печалба за една година, докато един мач може да ви докара доходност от 100-200%, както например много често се случва и сред играчите на Bwin.

Най-важното нещо е да калкулирате риска правно и да потърсите възможно най-стойностни залози. С други думи, да намерите грешки при коефициентите на букмейкърите. Успешните играчи търсят дългосрочна доходност.

За това, трябва да се придържате към единични залози и задължително да водите статистика. Ако след залози на 300-400 мача вие сте на печалба, може да сметнете дългосрочната възвращаемост на вложените средства.

Предимства от използването на спортните залози за инвестиране:

  • Не ви трябва огромен капитал. Може да започнете с малка сума, особено ако се възползвате от страхотните оферти за нов клиент на букмейкърите.
  • Има добър шанс за огромна възвращаемост.
  • Лесно и бързо може да изтеглите своите пари.
  • Огромен набор от инструменти. Може да анализирате статистическите показатели, да се доверите на различни типсъри или на реномирани спортни журналисти.
  • Разбирате материята. Повечето потребители на онлайн сайтове за залози са големи фенове на конкретния спорт и са наясно с тънкостите в тези мачове.

Лошата страна е, че печалбата далеч не е сигурна. Вече направихме сравнение с един от най-популярните борсови индекси.

Въпросният S&P 500 носи печалба в 9 от последните 10 години, докато процентът на печелещи играчи е твърде малък. Рискът е много голям, а 99.9% от играчите губят в началото на своя път.

За какво да внимаваме, когато инвестираме в залози на спорт?

Множество различни стратегии за игра, обещаващи сигурна печалба, могат да бъдат открити в интернет пространството. Най-сигурният метод е като използвате арбитражни залози.

Въпреки че са много трудни за откриване, а печалбата доста малка, те ви дават възможност да изкарате пари без да рискувате нищо и задължително трябва да се възползвате от подобен шанс.

Ние ви съветваме да се придържате към еднократни залози, тъй като шансът за успех е значително по-голям. Друг важен аспект е да управлявате правилно своите средства. Ако заложите всичките си пари само на един мач, почти сигурно ще фалирате доста бързо.

Разлики между професионалист и обикновен играч

Основната разлика е, че масата от потребители иска да спечели всеки мач. В същото време, почти всеки залог е подтикван от емоции, водещи до поставяне на неинформирани и необмислени залози. Професионалистите имат план и гледат в дългосрочен хоризонт.

Преследването на всяка загуба е огромен проблем, а владеенето на емоциите основно качество, от което се нуждае професионалният играч. Ако владеете емоциите си, ще сте сигурни, че залагате напълно безопасно.

Както вече споменахме, най-важното нещо е да насочите своя фокус към дългосрочните резултати. Професионалистите не се притесняват от няколко поредни дни „на червено“, тъй като целта е плюс в месечния отчет.

За да бъдат успешни, играчите пресмятат всички рискове, анализират статистическите данни, както и индивидуалните представяния на различните атлети. Опитните играчи не се оставят да бъдат водени от своята инвестиция, а вместо това се доверяват на доказани факти. Само с подобен подход, може да разглеждате залагането на спортни събития като инвестиция.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви