Отлично представяне в колоездачното състезание „Купа Бургас“ записаха младите възпитаници на треньора Тодор Ангелов. В традиционната надпревара бургаските колоездачи извоюваха призови места.

Връх в генералното класиране постигна талантливият Веселин Георгиев. Родният ас се окичи със златния медал и триумфира с „Купа Бургас“ във възрастова група юноши младша възраст. За Веско успехът е от особено значение тъй като е първи в кариерата му.

Състезателят на КК „Черноморец“ има зад гърба си куп спечелени отличия и призове от стартове в страната, но в колекцията му липсваше единствено „Купа Бургас“.

Златен медал завоюва и Сава Мишченко в надпреварата при децата. Отличие спечели и по-големият му брат Игор, който се окичи със среброто във възраст момчета младша. Третият брат – баткото Коля Мишченко завърши седми при момчета старша възраст.

Една от дамата в редиците на бургаския клуб – Петя Петрова спечели бронз за КК „Черноморец“ в групата момичета старша. При момчета старша Кирил Ибрагимов е пети.

В седмото издание на колокритериума „Купа Бургас“ участваха 130 колоездачи от 12 клуба от цялата страна, които въртяха педали в „Меден рудник“ и в Морската градина. Домакините от КК „Черноморец“ се представиха с деветима възпитаници.

Надпреварата бе за момичета и момчета до 13 г., момичета и момчета до 14 г и, юноши младша и се проведе в рамките на две дена с подкрепата на община Бургас.

Следващото предизвикателство през бургаските колоездачи е планинското изкачване на връх Българка в Сливен, съобщи Тодор Ангелов.

Надпреварата е на 1 май. Седмица по-късно е колокритуриумът за „Купа Царево“, а на 9 май на черноморци им предстои предизвикателството за „Купа Чирпан“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви