Отделението по кардиология на УМБАЛ Бургас възстанови работа и вече приема пациенти. Припомняме, че със заповед на РЗИ Бургас на 26 март кардиологията бе затворена и превърната в ковид-звено заради усложнената епидемична обстановка.

Отделението е изключително важно за града и региона, тъй като спешните пациенти с кардиологични проблеми от цялата област постъпват основно в УМБАЛ Бургас, представляват повече от половината от спешните случаи и трябва да имат безпрепятствен достъп до лечение.

От кардиологично лечение се нуждаят и пациенти, настанени и в други отделения на болницата. Това бе и мотивът на ръководството на УМБАЛ Бургас да настоява кардиологията да отвори отново в първия възможен момент.

Наблюденията от последните две седмици показват, че в болницата има достатъчно свободни легла за лечение на ковид-пациенти, такива ще има и след като кардиологията заработи като „чисто“ отделение.

Леглата за пациенти с ковид в УМБАЛ Бургас остават 190, плюс 12 реанимационни. Превърнатите в ковид други отделения не са закрити, продължават своята работа в други помещения, с двойни екипи и сериозен извънреден труд от страна на персонала.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви