Спортове
Любимите спортове на бургазлии

Ако обърнем внимание на спортния календар в Бургас ще открием високо внимание към редица дисциплини.

Градът се е превърнал в мека на спорта и определено може да се гордее с този факт, а най-важното е, че разнообразието е подчертано и достойно за уважение.

Да изберем обаче три дисциплини е по-трудна задача. Все пак, с риск да пропуснем някои любими дисциплини, нека обърнем внимание на основните и най-често практикувани спортове:

  1. Бойни спортове

Не е трудно да забележим, че Бургас е мека на силовите контактни дисциплини, освен на класическите предизвикателства.

Локалните спортни клубове са профилирани в създаването на добри атлети, а градът е домакин на международни турнири по борба, карате, Ушу и Кунг-фу, като дори е домакин на европейското първенство и дори посреща бойци от цял свят за световната купа по Жиу-житцу.

За много от тези дисциплини ще открием и интересни предложения в платформата на Мелбет, като пазарите ще впечатлят с много добри и приятни условия. Не трябва да забравяме, че привличането на бойци от цял свят е не само вдъхновение за бъдещите спортисти, но и възможност да опознаят по-добре спорта, както и да разгледат техниката на професионалистите.

Все пак страната има сериозна традиция в бойните спортове, която по никакъв начин не се ограничава само до бокс и кикбокс – впрочем ще видим, че дори такъв турнир присъства в календара.

  1. Водни спортове

Със сигурност би било странно, ако морски град не обръща внимание на ресурса, с който разполага. В Бургас ще открием, че морето е само още една възможност да се привлекат млади хора.

Вниманието към красивите топли брегове е мотивирало и Международната ветроходна регата да включи града в календара си. Това може да се смята за особена чест, след като знаем каква е цената за производство на една яхта и кои участници могат да си позволят присъствието в този спорт.

Бургас посреща регати от клас „ORC“ и „IRC“. След това добиваме и Черноморската купа по кайтсърфинг, както и градският плувен маратон – именно там ще видим някои от най-сериозните почитатели на плуването не просто да премерват сили, но и да демонстрират физика и спортен дух.

Плувните спортове продължават до октомври, като се преместват в закрито пространство. Международния турнир по плуване Бриз и Burgas Swimming Open започват именно тогава. Плажовете често се превръщат и в арена за други спортове като волейбол, ръгби и дори плажен тенис.

Следователно ако прекарвате лятото си на родното Черноморие, не забравяйте да обърнете внимание именно на тези дисциплини, освен за почивка, плажът се превръща в арена на много дербита и атракции.

  1. Олимпийски спортове

Ако вече сте прочели горните редове, не е трудно да видите, че това е един завършен спортен град, готов по всяко едно време да позволи на всеки един истински почитател да се запознае с основните предизвикателства.

Няма как да се спрем само на една дисциплина в тази категория, особено след като има такова разнообразие. Редно е да отбележим, дамите също са активни и турнирите по художествена гимнастика са често срещани, при това през цялата година. Бургас е домакин на дисциплини като триатлон, колоездене, като тук включваме и планинското.

Може да бъдете сигурни, че най-вероятно пропускаме спорт, който също да печели вниманието на аудиторията, но това не трябва да ни изненадва по никакъв начин, все пак инвестираното внимание и ангажирането на спортистите е сериозно. И спокойно може да бъде пример за останалите градове.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви