Хигиена за устата
Как да имаме блестяща усмивка

Грижата за устната ни кухина е от особена важност за здравето на целия ни организъм. От друга страна усмивката е нашата визитна картичка, а основният елемент в нея са зъбите и венците ни, затова трябва да отделяме особено внимание върху тях. Високото ниво на орална хигиена изисква пълноценни грижи през целия ден и днес ще Ви разкажем за най-голямото оръжие в борбата за искряща и здрава усмивка – електрическата четка за зъби.

Провеждате ли редовна хигиена на устната си кухина?

Това е най-важният въпрос, който трябва да поставяме пред нас, когато говорим за устна кухина, и е редно първо да изясним понятието „редовна“. В най-добрият случай зъбите и венците трябва да бъдат почиствани старателно след всяко хранене. За целта можете да използвате електрическа четка за зъби или конец, но най-добре е, когато комбинирате техниките.

Също така не забравяйте употребата на вода за уста, която ще неутрализира лошия дъх, както и ще премахне плаките по гърба на езика. Ако все пак нямате възможност за старателно почистване след всяко хранене, опитайте се да го извършвате поне сутрин и вечер.

Важно е също каква ще бъде продължителността на всяко едно измиване. Най-добре е да бъде между 3-5 минути. Ако използвате механична четка за зъби, това време може да ви се стори изключително дълго. Затова можем да ви предложим да изберете любима песен с подобно времетраене и да и се насладите максимално, докато сте в банята.

Как да избера своята електрическа четка за зъби?

Истината е, че в момента на пазара съществуват десетки различни видове електрически четки за зъби. Те се различават както по наклона на влакната, така и по движенията им.

Някои от видовете четки притежават не само сензори за продължителността на почистване, но и вграден изкуствен интелект, който ни дава информация за това колко време сме отделили за почистването на всеки зъб, какво е състоянието на нашата устна кухина, както и колко сила сме използвали при почистването на емайла и венците с цел предотвратяване на нараняването, използвайки звукова и светлинна индикация, ако прекалим. Каква невероятна технология е електрическата четка за зъби в днешно време!

Цената не определя качеството на продукта, затова можете да си закупите и електрическа четка за зъби на сранително ниска цена, но да получите безценно почистване в нейно лице. По-високата цена определя по-голямото разнообразие от функционалности.

В грижата за устната ни кухина влизат всякакви инструменти – конци, вода за уста, паста за зъби, избелващи продукти. Истината е, че най-доброто ни оръжие е електрическата четка, с която бързо и ефективно ще допринесем за свежестта и здравето, които ще излъчваме.

Едни от най-използваните и търсени брандове, сертифицирани за производството на висококачествени електрически четки за зъби, са Philips, Oral B, Concept, Curaprox и други.

Всеки техен продукт притежава специфични характеристики, например възможност за полиране на зъбния емайл, почистване на междузъбните пространства, използване на фини влакна за чувствителни венци и други – всички, създадени за да се грижат за здравето ни. Която и четка да изберете, важно е да я използвате редовно, а всичко друго оставете на нея.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви