Даниел Митов
Преудлагаме добро правителство

Предстоят ни тежки разговори, ако изобщо те се състоят. Ние сме длъжни да подадем ръка. Така предложеният за премиер от ГЕРБ Даниел Митов коментира следващите действия на партията и евентуалното съставяне на кабинет.

Той коментира, че Борисов е в добро настроение и се чувства добре след операцията.

„За нас най-важното нещо е България да има правителство. Нямаше как по-друг начин да представим кабинета, съставът е синтез между опит и обновление. Има нови лица и такива, които вече са министри.

Смятаме, че това е правилното решение за България, имайки предвид, че пред нас има много предизвикателства. Обстановката е тежка, най-вече заради пандемията. България с тази ситуация се справя добре, благодарение на досегашната политика сме икономически стабилни. Състава на кабинета е продукт на разговори между мен и Борисов. Познаваме хората и им имаме доверие“, каза още Митов пред bTV.

Той призова и опонентите си в парламента да има диалог.

“Трябва да погледнат политическата реалност, да разберат, че не могат с лековато говорене да елиминират нашите избиратели. Всеки един опит най-голямата парламентарна група да бъде заобикаляна ще бъде наказана в последствие от избирателите“, заяви той.

Според него Борисов е избрал него като негов заместник, тъй като има ясна проевропейска и проатлантическа насока.

Той е категоричен, че ГЕРБ е дясната партия у нас.

За него е важно България да отстоява позициите си в казуса със Северна Македония. „Трябва нашите приятели да бъдат част от ЕС, но само ако се съгласят с нашите условия – да признаят, че у нас няма македонско малцинство и да нямат териториални претенции към България, да спазват договора за добросъседство“

Митов разкри и това, че е разтревожен, че само на 800 километра от нас се арзиграват драматични събития и се дислоцират украински и руски войски, което е предпоставка за сблъсък в Черно море, който ще засегне директно и България.

За финал номинираният от Борисов за премиер Данил Митов бе запитан как планира да се справи с чекмеджетата във властта. „Не разбирам въпроса“, отговори лаконично той, измъквайки се от темата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви