Випуск 2003 на същото училище се включи във #върниобратно, а събраната сума отново е огромна, над 9000 лева

Абитуриентите на ПГРЕ „Г.С.Раковски“ в Бургас ще отбележат бала си с благородна инициатива.

Възпитаниците на елитната гимназия организират концерт, който ще посветят на последните си ученически мигове, но и за да помогнат на децата, останали без родители.

„Искаме да продължим традицията на нашата гимназия „Деца помагат на деца“ и да променим тежките съдби на едни невероятни и лъчезарни деца. Тази година каузата, която ние, абитуриентите избрахме, е за децата от домовете в Бургас и по-точно Центровете за настаняване от семеен тип. Става дума за деца без семейства, които въпреки препятствията, поставени им от живота, и въпреки крехката им възраст, не спират да се борят, да мечтаят и да демонстрират амбиция за едно по-добро бъдеще“, споделя организаторът на концерта Атиа Андонова от 12-ти клас.

Учениците от ПГРЕ „Г.С.Раковски“ вече няколко пъти са се срещали с децата от домовете в Бургас. Споделят, че усмивките на малчуганите стоплят сърцата им и ги накарали да осъзнаят, че добротата не може да бъде само на думи.

Благотворителният концерт ще се проведе в Летния театър на Бургас на 12.05.2021 от 17:00 часа. Цената на билета е 5 лв. Участие ще вземат талантливите ученици на гимназията, специални гости от Франция, както и изявените български музиканти Вениамин и Веси Бонева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви