Почитателите на екстравагантната мода и огромните рокли и аксесоари може да се усмихнат, тъй като преди ден беше обявено, че Мет гала се завръща. Тя обаче няма да се състои в първия понеделник от май, каквато беше традицията досега.

След като през 2020 година събитието беше отменено за неопределено време заради пандемията от коронавирус, музеят за изкуства „Метрополитън“ обяви, че галата се завръща и то в две части. Следващата експозиция ще включва серия от церемонии, които ще почетат американската мода.

Първата част, озаглавена „В Америка: Лексикон на модата“, ще се проведе на 18 септември 2021 година и ще продължи на 5 септември 2022. Тя ще отпразнува 75-тата годишнина от създаването на отдела по костюми и ще покаже модерен прочит на американската мода.

Втората част, „В Америка: Антология на модата“ ще започне на 5 май 2022 година и ще се фокусира върху развитието на американската мода, показвайки сложната и пластова история на тази индустрия. Тази експозиция също ще приключи на 5 септември 2022 година.

Най-вероятно звездният бал, който всички чакаме, ще се състои на 13 септември 2021 година, при спазване на всички здравни и ограничителни мерки. За наше щастие, ще има и още едно светско събитие, което ще се проведе на 2 май 2022 година.

През март 2020 година списание Vogue, което организира събитието, обяви, че Мет гала се отлага. Първоначално събитието беше преместено за през октомври, но по-късно беше отменено изцяло.

„Провеждането на Мет гала все още се обсъжда“, заяви Нанси Клинтън през май 2020 година. Тогава музеят „Метрополитън“ беше затворен и не се знаеше кога ще може отново да посреща гости. Съединените щати се намираха в изключително тежко състояние, като бързо се превърнаха в една от държавите с най-много смъртни случаи от коронавирус.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви