Онлайн спортове
Как да станеш добър играч

С аудитория от близо 430 милиона души, при това от цял свят, спонсори като Microsoft, Nvidia и AMD, наградни фондове от няколко милиона долара и възможност да гледаме тази дисциплина напълно безплатно, бихме могли да се замислим защо не сме чували толкова много за електронните спортове?

Ако обърнем внимание на букмейкъра Mr Bit ще открием, че доста фенове са готови да направят и спортни прогнози, при това на най-различни дисциплини в тази секция.

Следователно какво са електронните спортове и защо толкова много хора се насочват именно към тях. Отговорът може да ви изненада.

Сигурни сме, че сте чували за компютърни игри като Counter-Strike:GO, Dota 2, FIFA, League of Legends и Call of Duty. Това са популярни игри, с които най-вероятно сте прекарали часове, но дори и да не сте почитател, няма как да не сте ги чували, те са навсякъде и като част от развлекателната индустрия са се превърнали в особен хегемон.

След като интернет започна да свързва света, което се случи някъде в средата и към края на 90-те години, компютрите не само се промениха, но и станаха една от основните възможности за забавление.

Някъде там и много студиа започнаха да произвеждат игри, в които феновете да премерват сили. В последствие тази практика достигна до създаването на турнири, привличането на спонсори, създаването на секция за спортни прогнози и още много други.

За целта електронните спортове имаха нужда и от професионални играчи, а такива не е трудно да се открият.

Ако обаче си мислите, че след няколко часа пред компютъра ще сте готови да се включите в голямото забавление, то ще трябва да ви разочароваме.

Електронните атлети са хора, които прекарват поне няколко години в тренировка, а освен това не трябва да забравяме, че индивидуалните заглавия са много по-малко. Следователно в повечето случаи отборната игра трябва да е на много високо ниво.

Трябва да отбележим, че доста университети в САЩ например са готови да предложат дори електронните спортове като специалност и има причина – все пак говорим за сериозно количество турнири, в което един успешен електронен атлет може на година да докарва приходи от милион.

Защо обаче интересът е толкова голям? На първо място ще посочим факта, че последните няколко поколения, които израснаха с интернет, насочиха вниманието си именно към този вид игри и по-малко на традиционния спорт.

Направените инвестиции позволиха и един малко по-различен и интересен облик – ще открием наличието на коментарно студио, анализи и статистики, които най-често са налични и за останалите спортове извън платформата на електронните.

Достатъчно е да видите една среща, за да разберете какво наистина е специалното на този спорт.

Всеки отбор започва с абсолютно равни шансове и най-важното е да намери правилната формула за успех.

Както се досещаме, понеже говорим за компютърни игри с ясно подчертан баланс, срещата никога не е решена, докато не приключи времето. Обикновено тя може да се проведе в рамките на 20-40 минути, а ако обърнем внимание на календара със събития, винаги има поне няколко срещи, които да спечелят вниманието ни.

Дори и пазарите са съобразени с тях, като можем да избираме победител на карта, най-ценен играч и още много други. Не се налага и да търсим стриймове, защото те също са налични в платформата.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви