Помощникът на старши треньора Васил Евтимов – Михаил Капитанов стана най-възрастният играч в Националната баскетболна лига. Гардът беше картотекиран в състава на „Черноморец“ през февруари месец и се появи на паркета в последните два мача от редовния сезон.

На почти 43 години Капитанов игра в последните минути при победата над „Черно море Тича“. За пет минути в мача срещу „Спартак“ Плевен отбеляза тройка и записа една борба в защита.

„Искам да благодаря на Васил Евтимов и на цялата организация, че ми гласуваха доверие. За мен е чест и удоволствие да работя в такава организация, каквато е Черноморец blacksharks. За мен работата с Васил Евтимов е не просто работа, а удоволствие. Аз съм много благодарен и благодаря на всички за това доверие“, сподели Капитанов.

Роденият на 26 април 1978 г. баскетболист заяви, че възрастта за него не означава нищо повече от една цифра.

„Винаги съм казвал, че възрастта е просто една цифра и човек е на толкова години, на колкото се чувства. Има една притча, според която, ние не спираме да играем баскетбол, защото остаряваме, а остаряваме, защото спираме да играем баскетбол.

За мен е удоволствие да играя с всички тези момчета, защото те са страхотни характери и съм бил като равен с тях. Тренирам доста отдавна и помагам на отбора, защото имаме доста контузени играчи. И сега Томас Читадзе, който е най-младият ни играч, се контузи лошо и трябва да помагам на отбора в тренировъчния процес, на терена и извън него“.

Своята благодарност и поздравления към роденият в София Михаил Капитанов изрази наставникът на „Черноморец“ Васил Евтимов:

„Искам да поздравя моя асистент – Мишо Капитанов, който цяла година ми помага в тренировките, когато има контузени играчи. Радвам се, че стана най-старият играч в историята на НБЛ“.

Мишо Капитанов има богата визитка в състезателната си кариера. Зад гърба му в историята са отборите на „Спортист Своге“, „Спартак Евроинс МВР“, ЦСКА, „Изерния“, „Видабаскет“, „Сливен“, „Овергаз“, „Берое“, „Кьонигс Вустерхаузен“, „Ерфт Баскетс Бад Мюнстерайфел“, „Виесте“, „Лучера“, „Чавдар Троян“, „Локомотив София“, „Черноморец“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви