Старши треньорът на „Черноморец“ Васил Евтимов и неговите състезатели изпълниха целта, която си поставиха преди края на редовния сезон в НБЛ. Бургаските баскетболисти се класираха сред лидерите в класирането и завършиха на престижната четвърта позиция.

В последния 27-и кръг „акулите“ се наложиха над „Спартак“ Плевен с резултат 95:75 /22:23, 17:17, 30:19, 26:16/. С 36 т. и баланс от по 12 победи и загуби те си осигуриха домакинско предимство за първия кръг на плейофите, където съперник ще им бъде петият в класирането – отборът на „Академик“ Пловдив.

„Искам първо да се извиня на всички състезатели на „Спартак“, на Дяковски за последното нападение. Нашият отбор малко се отнесохме за това, че искахме Мартин Чоков да отбележи първия си кош на сезона. Няма да се повтори това в бъдеще.

Доволен съм от мача, но от второто полувреме. Първото просто го проспахме. Нямахме енергия, не бяхме достатъчно мотивирани, трябваше малко да вдигна тон в съблекалнята, да им кажа, че искам да играем нашия баскетбол, защото плейофите започват след пет дена. Исках наистина през второто полувреме да покажем лицето на Черноморец.

Моите момчета играха уникално в защита второто полувреме. От 14 борби на полувремето свършваме мача с 38. Значи ние сме хванали 24 борби, лимитирахме ги, наистина ги натиснахме в защита и те просто нямаха отговор на нея. Знам, че ние имаме едно от най-добрите нападения в България, ето днес пак вкарахме 95 точки. Радваме се че от пейката някои играчи се включиха, моят асистент мишо Капитанов днес отбеляза кош, радвам се за него. Той много ми помага през годината, искам да му се отблагодаря пак.

Сега ставаме четвърти. Мисля че от всички отбори, които влизат в битката за четворката, ние заслужаваме най-много да сме в нея. Защото сме победили и „Левски“ и „Балкан“ – два отбора от топ 3. Единствено не успяхме да победим „Рилски спортист“.

Поздравявам момчетата за успешния сезон, който направихме досега. Искам това да продължи и в плейофите – да победим на четвъртфинала и след това каквото стане на полуфинала – стане. Но аз искам да продължим с тази хубава игра от второто полувреме срещу Плевен и да спечелим нашата трета поредна победа, защото през сезона на четири пъти имаме две победи и третия мач го губим.

Затова им казах: ще спечелим тези два мача, след това ще отидем и ще спечелим третия, и евентуално четвъртия, за да можем да направим четири поред.

Сега искам да се концентрирам заедно с отбора за плейофите, ще работим и ще се готвим. „Академик“ вече сме ги победили три пъти, но мисля че това нищо не значи, защото в плейофите се играе друг вид баскетбол. Ние сме готови за тях и с нетърпение чакаме да дойдат и да играем в нашата зала първи мач“, каза щастливият от постигнатия успех Васил Евтимов.

При победата Уендъл Люис записа 24 точки и 5 борби, Даянте Болдуин добави 18 плюс по 4 борби и асистенции, а с 14 точки и 7 борби приключи Константин Коев. Марвин Смит се отчете с 9 т., Евгени Хаджирусев – 13 т., Ангел Пейчинов – 7 т., Симеон Русинов – 4 т., Михаил Капитанов – 3 т., Борис Войков – 3 т., Мартин Чоков, Ерджан Терзи.

Класиране след края на редовния сезон: 1. Рилски спортист – 46 т.; 2. Левски Лукойл – 44 т.; 3. Балкан – 41 т.; 4. Черноморец – 36 т.; 5. Академик Пловдив – 35; 6. Берое – 35 т.; 7. Ямбол – 33 т.; Спартак Плевен – 28 т.; 8. Черно море Тича – 26 т.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви