Жената карала пияна
Свалили табелите на колата

Девет мъже и две жени са задържани през последната седмица за притежание и разпространение на наркотици около училищата, съобщиха от полицията.

Двете жени са 23-годишна бургазлийка и 30-годишна жена от сунгурларското село Лозарево. Образувани са девет бързи производства и четири преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Неутрализирана е една мобилна нарколаборатория.

Най-характерния случай е свързан със задържането на 35-годишен бургазлия, който държал в противопожарното табло на междуетажната площадка във вход на бл. 53 в ж.к. «Изгрев» буркан с канабис с общо тегло 100 гр. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени шест случая.

Водачите са на възраст от 22 до 36 години, сред които и една 22-годишна айтозлийка. Двама от водачите – 22-годишната айтозлийка и 28-годишен бургазлия са шофирали след употреба на амфетамин и метамфетамин.

Други двама – на възраст 23 и 34 години са шофирали след употреба на метамфетамин. Единият от водачите е бургазлия на 34 години, шофирал лек автомобил „Опел Астра”, с бургаска регистрация, след употреба на канабис и метамфетамин.

Друг бургазлия – на 36 години шофирал лек автомобил „Пежо 307”, с бургаска регистрация, след употреба на канабис.

В два от случаите при проверката на водачите са установени и допълнителни обстоятелства.

На 11 април около 16.45 ч. в бургаския парк «Езеро», до Колежа по туризъм, служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автобомил «Опел Тигра», с бургаска регистрация, управляван от 34-годишен бургазлия.

Полицаите констатирали, че същият шофира след употреба на канабис и метамфетамин. При извършения личен обиск у бургазлията са намерени и иззети топче и десет пликчета с метамфетамин. Водачът е задържан за срок до 24 часа. По  случая е  образувано бързо производство.

На 14 април около 09.00 ч. в района до бл. 9 в ж.к. «Зорница», служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Пежо 206», с бургаска регистрация, управляван от 33-годишен бургазлия, като констатирали, че водачът шофира след употреба на метамфетамин.

При извършената проверка на автомобила са намерени и иззети различни наркотични вещества плик с марихуана, укрит под скоростния лост на автомобила, множество топчета с наркотично вещество, чийто точен вид е в процес на изясняване, плик с бяло прахообразно вещество, второ пликче с марихуана и електронна везна. Бургазлията е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа.

В един случай водач на автомобил отказал да бъде тестван за употреба на наркотици, като е санкциониран с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви