В истински идеологически сблъсък се превърна докладната за Никулден, 6-ти декември, да бъде обявен за неприсъствен ден на територията на община Бургас.

Причина за това обаче не стана същината на предложението, а политическо пререкание, в което основни действащи лица бяха Христо Панайотов и Йордан Георгиев от БСП, както и Бойчо Георгиев от ГЕРБ.

Всичко започна от думите на Панайотов, че сред аргументите му за неработен Никулден е и това, че БСП са работническа партия и защитават правата на работниците.

Бойчо Георгиев веднага реагира и обяви, че социалистите отдавна не били работническа партия, по скоро на олигархична такава.

„ГЕРБ сте кастова партия“, бе отговорът на Панайотов.

„Колегата може да слуша радио „Москва“ и да изгражда революционни комитети. Истината е, че БСП нямат бургазлия за депутат. Петър Кънев знаем от къде е, а вторият в листата е от Карнобат. Явно Ямбол и Карнобат са яхнали БСП-Бургас“, не остана длъжен Георгиев.

Той все пак коментира и малко темата с докладната и сподели, че само кметът на населеното място може да обяви един ден за неучебен или неработен. Имало противоречиви мнения по темата, като според Георгиев била нужна по-широка дискусия.

„Нека се съобразим с желанието на хората, а не с определена политическа група. Не е работа на Общински съвет да взима такова решение, без да стъпил върху едно голямо обсъждане“, каза съветникът от ГЕРБ.

„Петър Кънев е председател на икономическата комисия в три поредни народни събрания. Да ли кажем кой беше водач на листата на ГЕРБ в Бургас!? Може би Гергьовден е яхнало ГЕРБ-Бургас!? Господин Кънев е достатъчно уважавам и от депутатите на БСП, и от тези на ГЕРБ. БСП така е преценило, че ще си подреди листата и това не е тема за разговор тук“, беснееше Йордан Георгиев срещу колегата си от ГЕРБ.

„Мога само да ви пожелая някой като хората от Гергьовден да ви е „яхнал““, включи се в темата и Георги Маринчев от ГЕРБ.

„На Дилов лично като член на ЦК на комсомола съм му давал пари заради баща му“, съвсем ядосан заяви Йордан Георгиев.

„И аз съм съгласен за допитване и съм готов да направим референдум по темата по време на президентските избори или поне на втория тур, но то такъв май няма да има“, заяде се тънко Христо Панайотов с колегите си от ГЕРБ.

„Тяхната листа не я реди БСП-Бургас, а върховният им вожд – г-жа Нинова. Резултатите ги виждаме. Петър Кънев не е от работническата класа, а е касичката на БСП. Това всички го знаем, че той финансира цялата кампания. Затова ограниченията на Станишев и всички останалите партийни другари не важиха за него. Радвам се, че БСП има възход и разбраха, че не може подобно решение да се вземе с лека ръка“, не спираше да сипе огън и жупел Бойчо Георгиев.

След редици призива да се успокои обстановката, в крайна сметка решението за неработен Никулден съвсем очаквано не бе прието.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви