Поне две са установените кражби, извършени от 44-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Каварна, който е мамил възрастни хора, представяйки се за полицай, съобщиха от полицията. Той е заловен в резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас, Второ и Пето Районни управления – Бургас.

Мъжът позвънил на входната врата на апартамент, разположен в бл. 42 в к-с „Славейков“, обитаван от 74-годишен трудноподвижен бургазлия, заявявайки, че е полицейски служител, осъществяващ оглед за извършена кражба. Пенсионерът го поканил в дома си, като след напускането на жилището от непознатия, възрастния мъж установил липсата на сумата от 450 лв.

Няколко дни по-късно пресрещнал пред вход на бл. 61 в к-с „Славейков“ 79-годишен бургазлия, като се представил за полицейски служител. Качил се заедно с пенсионера в жилището му, а след напускането, възрастния човек установил липсата на сумата от 11 900 лв.

Задържаният направил пълни самопризнания за извършените деяния. Осъществени са множество процесуално-следствени действия / разпити, претърсвания и изземвания, разпознаване и др./.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 44-годишния криминално проявен и осъждан мъж продължава. По искане Бургаска Районна прокуратура е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви