Отборът на „Нефтохимик“ не успя да се противопостави на „Хебър“. Шампионите загубиха и второто гостуване в Пазарджик от финалния плейоф с 3:0 (25:16, 32:30, 25:20). Така домакините поведоха с 2–0 успеха и се нуждаят от само една победа, за да триумфират с първата си титла.

„Тази среща бе по-различна от първата, независимо, че резултатът е категоричен за Хебър. Във втория гейм имахме шансове да изравним, но не успяхме. Там беше разковничето да направим мача различен. Волейболистите на Хебър сервират за втори ден много силно и с много малък брак. Също така успяха да отиграват в тежки ситуации с техния диагонал. Ние не успяхме да изградим добре блока си,“ каза след загубата наставникът на „Нефтохимик“ Николай Желязков.

„При всички положения смятам, че имаме нашите шансове в Бургас да обърнем серията. Вярвам го, въпреки загубата днес. Играхме по-добре от първия мач. Ако бяхме спечелили втория гейм, можеше да има промяна. Но това е вече история. Въпросът е да видим, какво можем да направим в следващите мачове на наш терен.

„Мисля, че играчите също вярват във възможен обрат в Бургас. Въпросът е да излезем и да дадем най-доброто от себе си, защото Хебър играе много силно в този момент. Но нашият състава има състезатели, които имат опит. Сега трябва да намерим решение на силните страни, които съперникът показва и да се опитваме да се противопоставим,“ допълни Желязков.

Николай Николов завърши с 14 точки (7 блокади) и бе единственият с двуцифрен актив в състава на шампиона.

Третият мач от серията ще се изиграе на 15 април (четвъртък) от 18:30 ч. в Бургас. Ако се стигне до четвърти двубой, той ще е на 16 април (петък) отново в зала „Младост“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви