Предстои да бъдат продадени чифт от първите маратонки Nike Yeezy на Kaние Уест,с които той дебютира на сцената на „Грами“, като Sotheby прогнозира, че могат да достигнат над 1 милион долара.

Маратонките Nike Air Yeezy 1 са част от частна продажба – което означава, че нито крайната цена, нито купувачът ще бъдат освободени, освен ако физическото лице не се появи. Гамата маратонки бяха първите, лансирани от марката Yeezy на Уест и предизвикаха моден фурор, когато ги носеше по време на Грами през 2008 г.

Преди това Nike е работила само със спортисти и маратонките на Уест отбелязаха значителна промяна за американската марка. Air Yeezy 1 стартира в ограничена серия през 2009 г., последван от Air Yeezy 2 през 2012 г. На следващата година Уест прекратява партньорството си с Nike – считайки неговия дял от приходите недостатъчен – и продължи да работи с Adidas през 2014 г.

Това партньорство постигна огромен търговски успех, генерирайки почти 1,7 млрд. долара приходи през 2020 г. Кецовете, които се продават от колекционера на обувки Райън Чанг, ще бъдат изложени в Хонконг от 16 април.

През август миналата година чифт Nike Air Jordan 1 бяха продадени за 615 000 долара от Christie’s.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви