Има една стара поговорка, която гласи, че спортните фенове са готови да правят прогнози на абсолютно всичко, като започнем от времето, до следващия случай, в който някой ще използва конкретна дума в речника си. Не трябва да се изненадваме от този факт. Днес обаче спортното разнообразие е доста подчертано и ще открием, че в това ревю на 22bet внимание към редица дисциплини, някои се радват на повече внимание, други не са чак, такива фаворити, но след като всеки фен има своите предпочитания, букмейкърът няма да го лиши от внимание.

Тогава защо са необходими виртуалните спортове? От развлекателната гледна точка, те могат да бъдат още едно допълнение, макар и редица критици да заявяват, че са готови да се изправят в директен двубой срещу реалните дисциплини, това не е точно така. Виртуалните спортове са просто още една възможност за забавление, която може да привлече спортните фенове, когато сезонът свърши.

Ако за първи път чувате за тях, нека обясним какво наистина са те и защо са толкова специални? Зад малко по-фантастичното заглавие се крие компютърна симулация на спорт, който познаваме – например футбол или тенис. Отново имаме два отбора, които играят по всички написани правила, но вместо да участват реални атлети или геймъри, които да ги контролират, всичко остава в ръцете на компютъра, който с набор от програми определя самостоятелно изхода на събитието. Получаваме красива графика, атрактивна игра и дори адреналин, след като станем свидетели на краткотрайни дербита – в повечето случаи една среща е в рамките на 2-3 минути.

Ако някога сте играли заглавия като FIFA най-вероятно сте виждали какво се случва, когато оставите отборите да играят сами един срещу друг. Практически точно това са и виртуалните спортове, като някога една група програмисти решила да направи специална програма, за да има с какво да се забавлява, когато сезонът приключи. Те написали всички имена на отбори и я направили напълно самостоятелна, за да може в края на работния ден да получават резултати на виртуални срещи.

В днешно време има достатъчно първенства, в които да насочим вниманието си, но тогава мнозина е трябвало да се задоволят само с едно налично. Следователно защо наистина виртуалните спортове присъстват в портфолиото на реномираните брандове? Отговорът е: забавление. Понякога може нашият любим тим да отпадне твърде рано, да не сме доволни от представянето му, но същевременно във виртуалната лига се представя доста по-добре. Има моменти, в които се налага да чакаме следващото по-впечатляващо дерби, следователно виртуалните спортове стават една много добра алтернатива.

Освен това, с кратките си срещи е повече от ясно, че в рамките на един нормален футболен мач, можем спокойно да изгледаме цял кръг от виртуалното първенство, а и винаги ще открием сериозно разнообразие от дисциплини, не е трудно за програмистите да създадат симулация на някои от най-гледаните спортове, добавени са и интересни дисциплини като конни надбягвания и гонки с кучета, като същите се радват на внимание, особено след като липсват писти и самият спорт е доста по-труден за практикуване. Генерално можем да заявим, че това виртуалните спортове предоставят абсолютно същото удоволствие за правенето на прогнози.

Това е и причината да присъстват в платформите на букмейкърите, те са алтернатива, носят същото забавление и като цяло са допълнение в богатото портфолио. Най-важното е, че можем да гледаме виртуалните спортове напълно безплатно, те са активни 24 часа в денонощието, все пак няма кой да се измори, след като всичко е симулация.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви