Арест
Задържаният е в затвора

Наказание от 9 години лишаване от свобода при първоначален строг режим наложи Специализираният наказателен съд на ръководителя на организирана престъпна група за държане и разпространение на наркотици, действала на територията на курорта Слънчев бряг, Бургас и Бургаска област. Това съобщиха от прокуратурата.

5 години затвор и 7000 лв. глоба получи и друг участник в групата.

През януари и март 2021 г. останалите шестима участници в групата признаха вината си и постигнаха споразумения с прокуратурата за решаване на делото.

След одобрение на Специализирания наказателен съд петима от тях получиха ефективни наказания, а един – 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок и пробационна мярка „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 3 години.

Разследването установи, че от февруари 2018 г. до неутрализирането на групата на 27.11.2018 г., участниците в престъпното сдружение са държали и разпространявали различни видове наркотици по Южното Черноморие.

При задържането им у тях са намерени и иззети канабис, кокаин и метамфетамини, както и други преки доказателства за престъпната им дейност.

Част от членовете на групата са осъждани за разпространение на наркотични вещества. Сред тях има членове на фенклуба на ПФК „Левски“ в Бургас.

Присъдата на Специализирания наказателен съд не е окончателна.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви