Джаз в Бургас
Културните събития се връщат

Пролетта в Бургас идва не само със слънчево време, но и с хубава музика. Заслуга за това имат двама талантливи музиканти от българската джаз сцена – Лилия Илиева – вокал и Антони Дончев – пиано.

Те ще застанат пред бургаската публика, за да представят дебютния си албум – „Never let me go“. Концертът ще се състои на 14 април от 19:00 ч. в зала “Тончо Русев “ на Културен дом НХК.

Колаборацията между двамата музиканти започва преди няколко години, когато певицата се завръща в България. Албумът е спонтанна интерпретация на подбрани джаз балади.

Импровизация и свобода във всички форми на музикалния изказ – това е основата, върху която дуото базира своите изпълнения.

Лилия Илиева е певица, композитор и преподавател в НМУ „Любомир Пипков“.

Възпитаник на консерваторията „Принц Клаус“ в Холандия. Тя е позната на родната джаз сцена с участието си в редица музикални проекти, сред които Lilly Ilieva & „The Minimum Quartet“.

Антони Дончев е виртуозен пианист, композитор и диригент на Биг бенда на БНР. Син е на композитора Кирил Дончев. Антони е един от най-търсените и успешни музиканти на българската джаз сцена.

Музикалното събитие е част от поредицата концерти „Зимни джаз вечери”, организирани от културна организация „Арт Мюзик ателие”. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Билети за концерта се продават на касата на „Часовника”. За повече информация и резервации тел.0894/898-098 и 0889/801120

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви