Ръководителят на украинската делегация в Тристранната контактна група, бившият президент Леонид Кравчук, заяви, че е готов да стреля по руски парашутисти. Той направи това изявление в интервю за Дмитрий Гордън в ефира на телевизионния канал „Украйна 24“.

Когато журналистът попита дали ще стреля, „ако някой с парашути започне да скача близо до къщата му“, бившият държавен глава отговори положително. „Определено ще го направя“, отговори Леонид Кравчук.

Той не ппропусна да припомни, че вкъщи има военно оръжие, което ще използва по предназначение. Нещо повече, оръжието вече било „почистено и подготвено“, каза бившият президент на Украйна.

„Ще стрелям до последно, стига ръцете ми да държат оръжието, стига да виждам врага. Ще го убия веднага щом се появи. Какво ще се случи по-нататък – вече не се интересувам, но ще го убия „, каза Леонид Кравчук.

По време на интервюто бившият украински лидер също призова враговете си да не обикалят къщата му, тъй като той ще се „защитава“.

Той също така вярва, че в случай на инвазия в Украйна всички демократични сили в света, включително САЩ, ще се изправят в защита на родината му.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви